Kesätyö-blogi

Kesällä 2022 Johanna´Spaassa työskenteli kolme innokasta nuorta. Iida on kosmetologiopiskelija ja työskenteli toukokuussa/kesäkuun alussa kymmenen päivää. Jolanda ja Wilma ovat 9lk päättäviä nuoria, jotka työskentelevät kesä-heinäkuussa molemmat kymmenen päivää.

Kesätyö – blogi on nuorten omaa, sensuroimatonta tekstiä.

__________________________

Yrittäjän ajatus kesätyösetelistä

Viime kesänä palkkasin jo kaksi nuorta kesätyösetelillä, eli hieman oli jo kokemusta. Viime kesän kokemus löytyy tästä blogista alempaa, kirjoitettu 7.7.2021. Tänä vuonna aloitin rekryn jo tammikuussa, kun viime vuonnakin kesätöitä hakenut Jolanda oli yhteydessä ja oli kiinnostunut kesätöistä, jos tänäkin vuonna palkkaan. Upeaa aktiivisuutta nuorelta!

Haastattelin useita nuoria ja paljon oli hyviä hakijoita. Kuitenkin yhden yrittäjän resurssit on rajalliset, joten pystyin nyt kesä-heinäkuulle ottamaan kaksi 9.luokan päättänyttä nuorta. Lisäksi myöhemmin keväällä kosmetologiopiskelija Iida oli yhteydessä saadessaan myös kesätyösetelin ja saimme Iidalle järjestymään kesätyöt toukokuulle, mahdollistaen Iidalle ensimmäisen oikean hoitolatyön.

Tiivistettynä tämä kesä. Mahtava! Kaikki kesätyöntekijät lunastivat odotukset, jokaisella oli hyvin omanlainen työjakso ja jokainen toi omalla persoonalla jotain uutta Johanna´Spaahan. Edelleen lämpimästi suosittelen jokaiselle yrittäjälle kesätyösetelillä nuorten työllistämistä. Pieni rahallinen satsaus mahdollistaa nuorelle tai useammallekin usein ensimmäisen kesätyön, josta saatu oppi kantaa pitkälle. Minulla on tavoite löytää nuoren vahvuus ja mahdollistaa nuorelle hänen näköinen kesätyö, jotta kesätyö kannustaa tulevaisuudessakin hakemaan töitä ja antaa rohkeutta olla oma itsensä.

Mikäli ensi kesänä on mahdollista, niin ehdottomasti silloinkin kesätöihin palkkaan ainakin yhden nuoren. Kiitos Iida, Jolanda ja Wilma mahtavasta kesätyöstä!

Yst Johanna ja Elmo 17.7.2022

Kuva: Wilma / Elmo jää lomalle

Ajatuksia kesätöistä 

Tiivistetyt fiilikset työjaksosta on hyvät, olen oppinut niin koiran koulutuksesta kuin esim blogin kirjoittamisesta. Koiran koulutuksesta olen oppinut sen että täytyy olla pitkäjänteinen, vaikka koira oppisi nopeasti niin temppuja on toistettava päivässä useamman kerran ja useamman päivän ajan. Tämän jälkeen koira saattaakin innostua uudesta tempusta ja tarjota sitä. Siivouksesta taas olen oppinut sen että spa ympäristössä on oltava tarkka siivouksesta ja hygieniasta. Jokaisen hoidon jälkeen instrumentit pestään ja desinfioidaan sekä steriloidaan, lattiat pestään ja imuroidaan vuorotellen ja pesukone pyörii joka päivä. Tottakai aina imuroidaan myös jos on selkeästi tullut esim hiekkaa kengissä sisälle.

Blogin kirjoittaminen oli minulle aivan uusi asia, joten hieman jännitin sitä aluksi ja ehkä vähän edelleen. Koulussa sain kuitenkin ihan hyviä arvosanoja kirjoitelmista ja esseistä joten odotin kuitenkin innolla blogi postauksen kirjoittamista. Vierastin silti hieman sitä että kirjoitan itse tekstin kaikkien nähtäville, mutta en enää kirjoittaminen luonnistuu jo paremmin.

Olen saanut opetella työelämätaitoja viime vuonna kesätyössä joka oli päiväkodissa ja myös R-kioskilla tet-jaksolla yhteensä kolme viikkoa. Täällä tänä vuonna piti taas harjoitella sitä uudelleen mutta hyvin se jo heti sujui, sitä paitsi itse en niinkään ole asiakkaisiin  paljoa kontaktissa mutta kun olen se sujuu hyvin.

Tästä jää varmasti paljon kaikkia oppeja ja asioita mitä Johanna on opettanut minulle. Johanna on ollut aivan ihana ja ymmärtäväinen pomo, jos jokin asia ei onnistu tai on vaikeaa niin siitä voidaan jutella rauhallisesti ja rakentavasti. Tulevaisuudessa jos päädyn perustamaan yrityksen pyrin olemaan samanlainen pomo kuin Johanna. 

Wilma 15.7.2022

Kuva: Wilma

________________

Toisen viikon fiilikset 

Toinen viikko sujui todella nopeasti ja viimeisiä päiviä vedellään. Työ johanna spassa on todella rentoa ja mukavaa, tämän takia hieman harmittaa työn loppuminen ensi viikolla. Olen päässyt tutustumaan yrittäjyyteen ja sen haitta ja hyöty puoliin, se on ollut mielenkiintoista. On myös hieman haikeaa kun ei tule enää näkemään Elmoa mutta aivan varmasti tulen käymään Johanna spassa hoidoissa moikkaamassa Johannaa ja Elmoa. Odotan ensi viikkoa ja niitä viimeisiä päiviä jotka saan viettää täällä. Elmon kanssa olemme opetelleet temppuja esim kurre, moro, kieriminen ja ryömiminen. Johanna on aina mukava ja hänen kanssaan on mukava jutella. Toivottavasti ensi viikolla olisi yhtä kivaa kuin nyt.

Wilma 6.7.2022

__________________

Ensimmmäisen viikon fiilikset 

Odotukset ja todellisuus kohtasivat odotettua enemmän, olen saanut viettää Elmon kanssa paljon aikaa ja olemme ollut paljon ulkona leikkimässä, vaikka kesän kuumat lämpöasteet olivat vähän esteenä. Sisällä olemme leikkineet ja opetelleet uusia temppuja joita Elmo on oppinut hienosti, Elmo myös tykkää nakertaaa luuta niin että pidän siitä kiinni, joten hän saa kunnon otteen luusta hampaillaan. On mukavaa huomata kuinka koiran oppii tuntemaan. Elmon nukkuessa minulla on hyvin aikaa opiskella uusia temppuja joita opettaa elmolle.

Työviikon fiilikset on hyvät, olen viihtynyt erittäin hyvin Johannan ja Elmon seurassa. Työ Johanna Spassa on ollut rentoa ja hauskaa, joten siivoaminenkaan ei ole raskasta hyvässä ilmapiirissä. Spassa työskentely ei kuitenkaan ole vain asiakkaiden hemmottelua vaan myös siivoamista ja käytännön asioiden hoitamista. Työtehtävät omat mielyisiä ja vielä ei ole tullut vastaan mitään mikä ei olisi mukavaa tai en olisi tykännyt siitä. Odotan innolla ensi viikkoa.

Wilma 30.6.2022

_______________________

Kuva: Jolanda

Johanna’Spa kokemukseni

Ensimmäinen kesätyö kokemukseni on nyt takana. Johanna´Spa on ollut varmasti paras mahdollinen työ ensimmäiseksi kesätyöksi. Töihin oli aina kiva tulla tietäen, että vastassa on iloinen Johanna ja tietenkin Elmo koira. Nyt, kun olen työskennellyt Johanna’Spassa 2 viikkoa, voin kertoa millaista minulla on täällä ollut. Kokonaisuudessa työstä on jäänyt oikein hyvä fiilis. Olen oppinut yrittäjyydestä ja yrittäjän arjesta paljon. Olen oppinut myös inventaarion tekemisen, asiakkaiden hyvän kokemuksen saamisen tärkeyden, miten kasvo-ja jalkahoitoja tehdään ja tuotteiden mainostamisesta, sekä paljon muuta. 

Olen viettänyt paljon aikaa Elmon kanssa ja täten oppinut paljon Elmolta, toivottavasti Elmo on oppinut minultakin jotain. Olen varma, että Elmosta tulee hyvä spa koira oppiessaan vielä olemaan hoidon ajan yksin. Mielestäni on ihana idea, että spassa on spa koira, sillä monet ihmiset pitävät eläimistä ja koira voi tietyllä tavalla rauhoittaa mieltä.

Ilmapiiri täällä on ollut rento ja rauhallinen. Apua olen saanut aina pyytäessä, enkä sitä ole epäröinyt kysyä, tietäen että Johanna vastaa mielellään. Johanna on hyvin ymmärtäväinen sen suhteen, että nykypäivänä nuorten on vaikea saada kesätöitä varsinkin vielä olevan koronan takia. Hän kuitenkin haluaa ottaa kesätyöntekijöitä ja työllistää nuoria, sekä innostaa muitakin yrittäjiä palkkaamaan nuoria, joka on mahtavaa. Kesätyöseteli ja Johanna mahdollistivat minulle tämän kesätyön. Tulisin tänne uudestaan milloin tahansa. Mukavaa kesän jatkoa!

-Jolanda 21.6.2022

____________________

Kuva: Jolanda

Toisen viikon kuulumiset

Tänään on menossa päivä numero kahdeksan. Aika on mennyt nopeasti, joka kertoo siitä, että olen viihtynyt täällä hyvin. Yhtenä päivänä Elmo ei ole ollut spalla, joten sain erilaisia työtehtäviä. Aamupäivällä tein inventaariota span tuotteista ja siivosin hyllyjä. Tauon jälkeen jatkoin kauppaan ostamaan pesuaineita ja muuta tavaraa. Iltapäivästä tein tietokoneella hommia ja sain suunnitella ja ottaa tuotekuvia. Se oli hauskaa, sillä sain käyttää luovuutta ja kivan värisiä saippuoita. Tämä lisäksi olen viikannut pyykkejä, järjestellyt tavaroita ja vienyt roskia.  

Olemme Elmon kanssa tällä viikolla harjoitelleet tassun antamista herkulla palkitsemalla. Elmo oppi sen yllättävän nopeasti ja osaa jo oma-aloitteisesti tarjota tassua, jos haluaa vaikka lelun tai herkun.  

Alan jo oppimaan kuinka Elmo käyttäytyy tietyissä tilanteissa ja miten toimia, jos koira vaikka ulkona ollessa pelästyy jotakin. Viikko on ollut oikein mieluisa.

-Jolanda 16.6.2022

__________________

Kuva: Jolanda

Ensimmäinen työviikkoni

Tänään on menossa neljännes päiväni töissä spalla. Fiilis on kaikin puolin hyvä. Työskentely täällä on inspiroivaa. Työpäiväni ovat tähän mennessä olleet hyvin Elmo keskeisiä, sillä pennulla vielä riittää energiaa ja kaipaa seuraa Johannan ollessa muualla. Olemme käyneet Elmon kanssa lenkeillä ja olemme leikkineet sekä pelanneet erilaisia aktivointi pelejä. Hän on kehittynyt jo paljon esim. odottamisessa, osaa rauhoittua jo hyvin hoitojen ajaksi ja rohkaistunut kävelemään keskustassa, vaikka ääniä on paljon. Pentu väsyy myös hyvin äkkiä, niin Elmon päiväunien aikana olen ollut seurana ja tehnyt muita hommia.

Olen tavannut jo monta asiakasta ja oppinut miten asiakaspalvelu täällä Johanna´spassa hoituu. Johanna on kertonut mitä hoidot sisältävät, kauanko ne kestävät ja vastannut hyvin minun kysymyksiini. Olen oppinut näiden muutamien päivien aikana, että vaikka yrittäjällä on paljon valtaa päättää ja valita niin arki voi toisinaan olla myös kiireistä, eikä tauoilla kerkeä välttämättä muuta kuin siivota. Odotan innolla tulevaa.

-Jolanda 8.6.

________________

Kokemukseni kesätyöstä Johanna´Spaassa

Olen työskennellyt nyt kymmenen päivää Johanna´Spassa. On ollut super ihanaa työskennellä täällä Johannan kanssa. Olen oppinut Johannalta todella paljon erilaisia vinkkejä ja tekniikoita kosmetologin työskentelyyn, sekä tuotteiden myymiseen ja asiakaspalveluun. 

Olen myös oppinut sen, että kun työskentelee hoitolassa on muitakin työtehtäviä kuin hoitojen tekeminen asiakkaille. Siihen kuuluu kaikki pyykinpesusta tuotteiden inventaarioon ja se kaikki hoidetaan työpäivän aikana asiakkaiden välissä. Tulee huomioida kaikenlaista päivien aikana esimerkiksi kuinka paljon pyyhkeitä kuluu päivän aikana ja milloin ne pitää pestä, että ne riittävät päivän aikana. Itse en oikein ole ajatellut kyseistä asiaa, että kuinka paljon oikeasti on erilaisia hommia päivän aikana hoidettavana. Päivät ovat kiireisiä yrityksessä ja täytyy olla joustava aikataulujen suhteen. 

Uuden sarjan käyttäminen hoidoissa oli aluksi hieman haastavaa, kun vieras sarja kyseessä, eikä tiedä tarkkaa käyttömenetelmää. Onneksi missään vaiheessa ei tarvinnut miettiä itse, mikäli ei tiennyt mikä olisi paras tuote juuri sille iholle. Aluksi valitsimme Johannan kanssa tuotteet yhdessä ja kun alkoi sujumaan sain itse valita jo tuotteita asiakkaille. Oli mahtavaa, että Johanna antoi minun näyttää minun omaa osaamista tuotteissa ja hoitojen suunnitteluissa asiakkaille.

Asiakkaat ovat olleet todella ihania ja suhtautuneet minuun mukavasti vaikken alan ammattilainen vielä ole.  Siitä on jäänyt todella hyvä mieli täällä työskennellessä. 

Olen oppinut täällä ollessa lisää tuotteiden myymistä ja kommunikointia asiakkaiden kanssa ammattiin liittyvistä asioista esimerkiksi jatko- kotihoitoihin liittyvistä asioista. Kokemuksen saaminen on tärkeää ja sitä odota koko aika lisää, koska sitä ei ikinä voi olla liikaa.

Olen oppinut niin paljon ja saanut uutta näkökulmaa ja varmuutta siihen, että haluan oman hoitolan ja olen sillä alalla opiskelemassa mikä tuntuu omalle ja mitä haluan kehittää. On ollut aivan mahtavat päivät Johannan kanssa. Työtehtävien lisäksi Johanna on uskomattoman ihana tyyppi. Osaa antaa positiivista sekä rakentavaa palautetta ja kuuntelee myös minun omia fiiliksiä ja mielipiteitäni asioihin.

Tämä on ollut todella ihana kesän aloitus ja tästä on ihanat jatkaa, vaikka hieman haikea lopettaa kesätyöt Johannan kanssa. Suuret kiitokset Johannalle tätä mahdollisuudesta ja muistakaa käyttää aurinkorasvaa kesällä!!💗☺

Iida 2.6.2022

_____________

Toinen työviikko ”pulkassa”


Olen päässyt tekemään jälleen paljon kasvohoitoja sekä manikyyrejä ihanille asiakkaille Johannan kanssa, pakettihoitoina tällä viikolla. On mahtavaa, että kosmetologiopiskelijalle onnistui tämänkaltainen kesätyömahdollisuus, jossa itse pääsee tekemään omanalan töitä, koska tekemällä oppii varsinkin kosmetologin alaa. 


Suurimmaksi osaksi olen tällä viikolla tehnyt tehokosteuttavia kasvohoitoja, muutamia mekaanisia puhdistuksia kasvoilta sekä manikyyrejä. Tuotteet eivät vielä tässä kahden viikon aikana ole tulleet niin tutuiksi, joten valitsemme tuotteet Johannan kanssa yhdessä. Silloin asiakas saa parhaat mahdolliset tuotteet, juuri sille iholle ja minä opin samalla tuotteista.


Olen oppinut paljon uutta Johannalta eri työtavoista, sekä näkemään monia erillaisia ihomuutoksia ja saanut mietiskellä mitä juuri se iho tarvitsee, jotta pystymme hoitamaan juuri sitä ihoa parhaalla tavalla. On mukava saada näkökulmaa kosmetologin ammattiin koulun lisäksi myös itse kosmetologiyrittäjältä. Kaikki eri tiedot ja näkökulmat asioihin on aina plussaa.


Itselleni on välillä vaikeaa tiukka aikatalu. Koulussa ei niinkään ole kiire siivota paikkaa ja valmistella työpistettä, mutta kun on oma liike ja asiakkailla aikoja peräkkäin on pysyttävä aikataulussa. Sillä vältämme, että ei tule kiire ja asiat menee suunnitellusti varausjärjestelmien mukaan. 
Vaikka välillä jotkin asiat tuntuu vielä hankalilta eikä välttämättä onnistukkaan parhaalla tavalla ei pidä lannistua. Pitää kehittää itseä ja ottaa kritiikkiä vastaan, että niitä kohtia voi parantaa. 


On ihana työskennellä Johannan kanssa ja samalla saada lisää ammattitaitoa opintoihini ja alaani. Tämä viikko on opettanut minulle paljon ja työpäivät menevät todella vikkelään, kun pääsee tekemään. On ollut super kiva viikko takana!

Iida 28.5.2022

Kuva: Iida

Ensimmäinen perehdytyspäivä

Ensimmäinen työpäivä yhdessä on nyt pulkassa. Olemme pesseet ikkunoita/ikkunalautoja, imuroineet, mopannut ja pyyhkinyt pölyjä. Tiimityö yhdessä toisille tuntemattomina jännitti, mutta sujui kevyesti, ongelmitta ja juttua riitti. Oli myös mukava tutustua uuteen ihmiseen. Kynnys uudessa paikassa työskennellä oli pieni, sillä tiesi että paikalla oli toinen yhtä kokematon. Vaikka tilat olivat pienet niin mahduimme kaikki työskentelemään yhtä aikaa. Ikkunoita oli paljon, niin oli kiva työskennellä sillä työ oli jaoteltua molemmille sopivasti. Yksin saman homman tekemisessä olisi kulunut huomattavasti enemmän. Odotamme kesää innolla, koska pääsemme työskentelemään Elmon ja Johannan kanssa. Pääsemme myös kokemaan asiakaspalvelua ja oppimaan uutta spasta. Ei jännitä niin paljoa tulla kesällä taas, sillä tietää jo miten hommat toimii. Molemmat odotamme kesältä eniten Elmon kouluttamista ja ensimmäisiä asiakaskohtaamisia.

Wilma ja Jolanda 21.5.

_______________________________________________________________________________________

Ensimmäiset työpäiväni Johanna´ spa:ssa

Olen työskennellyt nyt kaksi päivää Johanna´ spa:ssa ja olen todella innoissani tulevista  työpäivistäni. Olen päässyt jo nyt tekemään kaksi erilaista kasvohoitoa, myös laitehoidon kasvoille ja manikyyrin keväisillä lakkauksilla. 

Olen todella hyvilläni siitä, että täällä pääsee heti oikeisiin työtehtäviin eikä vain lattioiden lakaisuun. Täällä on todella hyvä ilmapiiri ja Johanna opastaa ja auttaa mielellään opiskelijoita, eikä tarvitse yksin jäädä kysymysten kanssa. Opastus on henkilökohtaisesti kerrottu ja perusteellista.

Mitä olen oppinut jo nyt kahdelta ensimmäiseltä päivältä. Tuotteiden myynti on todella tärkeää omassa yrityksessä, jotta saadaan voittoa yritykselle, mutta ei saa vain ajatella myynnin voittoa vaan asiakkaan oikeita tarpeita juuri sille iholle.Taloudellinen säästäminen esimerkiksi vanulappujen puolittaminen. Se on taloudellisempaa ja tottakai ennen kaikkea järkevämpää toimintaa.

Tämä kesätyö mahdollisuus on todella arvokas, koska pääsen kokemaan millaista on oikea hoitolan pyörittäminen on. Oma hoitola on ollut aina haaveeni pienestä pitäen ja tämä kokemus vahvistaa sitä entisestään!

Iida 14.5.2022

_______________________________________________________________________________________

Johanna´Spaassa työskenteli kesällä 2021 kaksi innokasta nuorta. Olen itse päässyt mukaan työelämään turvallisesti kaupungin kesätyön kautta aikoinaan vuonna 2005 ja sen vuoksi halusin tarjota kahdelle nuorelle mahdollisuuden tutustua turvallisesti työelämään. Janette työskentelee arkisin 7.-18.6. ja Linda 21.6.-10.7. (3-4 päivää/vk).

Molemmat nuoret kirjoittavat osana kesätyötä blogia, jonka löydät alta. Blogi on täysin muokkaamaton teksti, jonka kesätyöntekijä on itse kirjoittanut. Osassa on valmis aihe, osassa työntekijä itse miettinyt aiheen.

Blogin päivitys loppui 7.7.2021 ja blogi säilyy kotisivuilla toistaiseksi.

_______________________________________________________________________________________

Yrittäjän kokemus nuorista kesätyöntekijöistä

Minulla on ollut ilo toimia esimiehenä ja oppaana työelämään kahdelle hienolle nuorelle naiselle. Tiesin jo rekrytointi vaiheessa, että Janette ja Linda omaavat hyvin erilaiset vahvuudet. Pyrin hyödyntämään molempien vahvuuksia sekä tekemään kesätyöstä molemmille mielekkään ja opettavaisen kokemuksen.

Kokemuksena kesätyösetelillä nuoren työllistäminen oli hieno ja voin lämpimästi suositella yrityksille tätä tapaa avata nuorille työelämää. Jokainen työelämäkokemus on erittäin tärkeä nuorelle ja antavat pohjan tulevaisuuteen. On myös työpaikan vastuu, että kokemus on hyvä ja kannustava nuorelle. Nuorissa on työelämän tulevaisuus ja ensimmäinen kokemus on todella tärkeä. Itsellä vieläkin mielessä, kun pääsin kaupungin kesätyöpaikan kautta tekemään ensimmäistä kesätyötä vuonna 2004 Riistaveden palvelukeskuksessa. Se on antanut pohjan omalle hoitajan uralle ja halusin nyt tarjota kahdelle nuorelle pohjan, jolle alkaa kasvattamaan tulevaisuutta.

Toivon, että Kesätyö- blogi innostaisi yrittäjiä tarjoamaan töitä nuorille. Vielä ei ole tällekään kesälle liian myöhäistä. Kuopiossa kesätyöseteli on mahdollista hyödyntää elokuun loppuun asti. Kerron mielelläni lisää asiasta, jos olet yrittäjänä kiinnostunut tästä.

On muistettava, että nuoren ei tarvitse kyetä yrittäjän työtehtäviin vaan tehtäviä kannattaa pohtia nuorelle yksilöitynä. Janette teki manikyyrien lisäksi mm. siivousta ja somemarkkinointia, kun Linda taas teki pääasiassa valokuvausta sekä kirjallisia tehtäviä. Jatkan mielelläni yhteistyötä molempien nuorien kanssa vielä tulevaisuudessa. Lisäksi ehdottomasti aion ensi vuonna myös ainakin yhden nuoren palkata kesätöihin, mikäli Kuopiossa kesätyösetelitoiminta jatkuu.

Kiitos Janette ja Linda, että olitte osa Johanna´Spaan toimintaa. Ja kiitos blogin lukijoille, toivottavasti blogi oli mielenkiintoinen. Blogi pysyy toistaiseksi kotisivuille luettavissa.

  • Johanna 7.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Kuva: Linda

Ensimmäinen kesätyökokemukseni

Nyt on kaksi viikkoa kesätöitä Johanna’Spaassa takana! Aika on kulunut nopeasti mukavien työtehtävien parissa. Olen päässyt tekemään juuri niitä asioita, mitä odotinkin ja, mistä pidän ja paljon uusiakin juttuja. 

Joka päivä on ollut paljon valokuvaus hommia, mikä on tosi kiva juttu, sillä tykkään valokuvaamisesta tosi paljon. Olen ottanut luonnossa paljon tuotekuvia ja päässyt myös valokuvaamaan asiakasta, kun Johanna teki tälle jalkahoitoa. Vähän jännitti aluksi, koska en ennen ollut juurikaan kuvannut ihmisiä. Se oli mukava uusi kokemus ja samalla pääsin vähän näkemään, miten jalkahoitoa tehdään. Uusi juttu on ollut myös hoitolan tilojen valokuvaaminen ja sisustaminen. Tykkäsin myös yllättävän paljon siivous tehtävistä. Ehkä siksi, että pääsi heti näkemään työnsä tuloksen ja esimerkiksi ikkunoiden pesu oli superkivaa. Työilmapiiri täällä on ollut todella hyvä. Johanna on mukava työkaveri ja hän on keksinyt minulle mukavia tehtäviä. Kaikki on ollut tosi selkeää, eikä ongelmia ole juuri ollut. 

Olen oppinut paljon myöskin yrittäjyydestä, että se voi olla joskus aika epäsäännöllistä ja kiireistä sekä, että hyvä asiakaspalvelu on erittäin tärkeää. Myös asiakkaan näkökulma hoitolan siisteyteen ja visuaalisuuten on huomioitava. Olen oppinut, mikä inventaario on ja, miten se tehdään. Miten välineitä, joita käytetään hoidoissa, puhdistetaan. Miten ja missä, tulee parhaita tuotekuvia. 

Kesätyö Johanna’Spaassa on ollut mahtava kokemus ja paras mahdollinen ensimmäinen kesätyö. Kiitos Johannalle, että hän on antanut nuorille mahdollisuuden kesätöihin. 

-Linda 7.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Johanna’Spaan esittely minun silmin

Olen pian työskennellyt Johanna’Spaassa yhteensä kaksi viikkoa ja omien havaintojeni mukaan Johanna’Spa on loistava ja lämminhenkinen hemmottelu- ja hyvinvointihoitola. Johanna’Spaassa asiakkaan tyytyväisyys on tärkeintä. Johanna on loistava asiakaspalvelija ja todella taitava työssään.

Palvelut ovat monipuoliset ja minusta on hieno idea, että kosmetologin ja sairaanhoitajan palvelut on yhdistetty. Johanna’Spaan kosmetologin palvelut ovat laajakirjoiset: kasvo-, jalka-, ja käsihoitoja, hemmotteluhierontoja, ripsi- ja kulmapalveluita, spa-hemmottelupaketteja, candying… Myös sairaanhoitajan palvelut ovat monipuolisia: Muistitutkimus, terveystarkastus, elämäntapaohjaus, korvahuuhtelu, luomen poisto, haavanhoito…

Johanna’Spaan hoidoissa käytetään mm. loistavia Anna Lotan Pron kasvohoitotuotteita ja Footlogix-jalkahoitotuotteita. Olen tutustunut useisiin tuotteisiin ja molemmilla on monipuolinen valikoima, joista löytyy varmasti jokaisella sopivat tuotteet. Näitä tuotteita on myös myynnissä kotiin. 

Minulle jäi Johanna’Spaan kotisivuista ja sosiaalisista medioista positiivinen vaikutelma. Jäi vaikutelma, että kaikki ovat tervetulleita hoitolaan sellaisena kuin ovat. Hienoa myös, miten esimerkiksi ikääntyneet ja sairaat on huomioitu. 

On tärkeää ja hienoa, miten myös ekologisuus on huomioitu hoitolan toiminnassa. Kokonaisuudessaan Johanna’Spa on loistava, monipuolinen ja lämminhenkinen hoitola, johon kaikki ovat tervetulleita. 

-Linda 5.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Näkökulmani yrittäjyyteen 

Mielestäni yrittäjyys on todella hieno juttu. On hienoa, miten yrittäjyyden kautta voi päästä toteuttamaan omia unelmia ja myös työllistämään itsensä. Suvussani on monia yrittäjiä ja on ollut hienoa seurata heidän polkujaan yrittäjinä. Täällä Johanna’Spassa työskennellessäni olen oppinut paljon yrittäjyydestä. Näistä tiedoista ja taidoista tulee olemaan minulle varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa ja kun joskus ehkä haluan perustaa oman yrityksen. Yrittäjyys on mielestäni myös rohkeaa, koska siihen varmasti liittyy riskejä ja paljon vastuuta. Kaiken kaikkiaan yrittäjyys on tosi hyvä juttu. 

-Linda 2.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Footlogix-tuotteet

Johanna’Spassa on käytössä Footlogix jalkahoitotuotteita. Footlogix-tuotteet perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja ne on kehitetty yhteistyössä lääketeollisuuden, jalkojenhoidon ammattilaisen ja asiakkaiden kanssa. Footlogixilla on monipuolinen valikoima, josta löytyy tuotteita kaikenlaisille jaloille ja ihotyypeille. Tuotteet sopivat myös diabeetikoille. 

Footlogix-vaahtovoiteet ovat kevyitä, läpäisevät kosteutta eivätkä jätä rasvaista jälkeä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeavaikutteisia: tulokset ovat nähtävissä jo 24 tunnin sisällä. Tuotteissa käytetään Dermal Infusion teknologiaa, jonka ansiosta aktiiviset ainesosat imeytyvät syvälle ihoon sekä iho kosteutuu kunnolla ja palautuu normaaliin tilaan. 

Footlogix-valikoimasta löytyy tehokkaita kosteuttavia voiteita, erikoistuotteita mm. kylmille jaloille, hikoileville jaloille ja väsyneille jaloille. Löytyy antimikrobisia tuotteita sekä perushoitotuotteita (jalkakylpy, jalkakuorinta, hierontavoide, jalkaviila), joita käytetään jalkahoidoissa. 

-Linda 30.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Ensimmäinen kesätyöviikkoni

Ensimmäinen kesätyöviikkoni on nyt takana!

Kuluneesta viikosta on jäänyt minulle tosi hyvät fiilikset. Työskentely Johanna’Spassa on ollut todella mukavaa ja inspiroivaa. Aina aamulla olen herännyt iloisin mielin tietäen, että pääsen oppimaan kaikkea uutta ihanaa töissä.

Olen oppinut jo nyt paljon siitä, millaista yrityksen pyörittäminen on. Olen oppinut, että yrityksessä asiakaspalvelu on erittäin tärkeää ja että hoitotilojen visuaalisuudella on merkitystä. Tällä viikolla opin myös tekemään inventaarion ja, miten hoitolaa pidetään puhtaana.

On ollut ihanaa päästä valokuvaamaan luonnossa. Mukavasti sattui myös alkuviikolle aurinkoiset hellesäät. Uusien kuvakulmien ja -taustojen sekä kuvauspaikkojen keksiminen on ollut hauskaa.

Kaiken kaikkiaan todella mukava ja positiivinen viikko. Paljon olen oppinut, paljon uusia kokemuksia ja paljon kivoja juttuja vielä tulossa!

-Linda 24.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Odotuksia kesätöiltä

Pääsin Johanna’Spahan kesätöihin yhteensä 10 päiväksi. Kesätöiltä odotan, että opin paljon uusia asioita yritystoiminnasta ja saan kokemuksia työelämästä. Odotan myös, että pääsen käyttämään omia taitojani mm. valokuvaamisessa. On mukavaa nähdä, miten yritystä pyöritetään, sillä haaveenani on joskus perustaa oma yritys. 

Tämä on ensimmäinen ”oikea” kesätyöni ja olen iloinen, että saan työskennellä juuri Johanna’Spassa. Odotan innolla, mitä työskentely täällä tuo tullessaan. 

Linda 21.6.2021

Kuva: Janette

_______________________________________________________________________________________

Johanna’Spaassa kesätyöntekijänä

Olen ollut kaksi viikkoa nyt Johanna’Spaassa kesätöissä. Paljon olen jo päässyt oppimaan uutta ja nähdä millaista yrittäjyys on. Tekemistä on hyvin riittänyt joka päivälle, ja yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Eli tylsiä hetkiä ei ole ollut! Olen saanut tehdä asiakkaille mm. parafiinihoitoja sekä manikyyrejä. 

Johanna’Spaassa työskennellessä olen joka päivä saanut olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Jännitti aluksi tehdä manikyyrejä aivan uusille ihmisille, mutta nyt se tuntuu jo ihan normaalilta.  Ensimmäisellä viikolla piti paljon enemmän miettiä, että mitä teen mitenkin, mutta nyt toisella viikolla alkoi työssä jo olla tiettyjä rutiineja. Johanna on antanut minun päättää myös itse mitä teen milläkin tavalla, mutta olen saanut hyviä vinkkejä häneltä työntekoon. Työilmapiiri Johanna’Spaassa on ollut todella hyvä, sillä täällä töissä oleminen on tuntunut rennolta ja mukavalta. Työilmapiiri on mielestäni todella tärkeä osa työpaikkaa. Asiakkaille välittyy aika helposti se, että miten asiakaspalvelija tulee muiden ihmisten kanssa toimeen.  

Kaikkien asiakkaiden kanssa on riittänyt hyvin juttua ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Itsekin olen ollut tyytyväinen, vaikka vielä kehitettävää on. Johannalle iso kiitos siitä, että hän halusi ottaa yritykseensä kesätyöntekijöitä. Lisäksi haluan kiittää asiakkaita, jotka ovat antaneet minulle mahdollisuuden päästä työskentelemään heidän kanssaan ja samalla olen voinut kehittyä. 🙂 

-Janette 18.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Uusia kokemuksia asiakkaiden kanssa

Eilen pääsin yhdelle asiakkaalle taiteilemaan värikkäät kesäkynnet. Lisäksi sain eilen myös ensimmäisen oman asiakkaan, jolle pääsin tekemään manikyyrin. Itsenäisesti työskentely oli minulle mukavampaa, sillä sain paremman työasennon itselleni, kun tein manikyyriä. Normaalisti teemme niin, että Johannalla oli esimerkiksi jalkahoidossa asiakas samaan aikaan, kun minä teen manikyyriä, jolloin pitää tietysti miettiä molempien kannalta mahdollisimman hyvä työasento. 

Asiakas antoi minulle vapaat kädet manikyyrin lakkaukseen, joten sain itse päättää mitä värejä laitan mihinkin kynsiin. Lopulta olikin yllättävän vaikea päättää, että millaiset kynnet tekisin hänelle. Päätin, että lähden vain rohkeasti kokeilemaan eri värejä, jotka asiakas oli aluksi valinnut. Välillä varmistin häneltä, että käykö hänen mielestään tietyt värit tiettyihin kynsiin. Asiakas oli myös ottanut mukaan hänen omia kynsitarrojaan, joita pääsin laittamaan hänelle. 

Ihanaa oli päästä työskentelemään ensimmäisen kerran kokonaan itsenäisesti asiakkaan kanssa. Asiakas oli tyytyväinen ja itse koin onnistuneeni manikyyrin teossa. Päivä oli minulle opettavainen! 

-Janette 17.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Hemmotteluhoitolan tuotteet 

Hemmotteluhoitolaan kuuluu mielestäni se, että siellä myydään monipuolisesti tuotteita, joita voi ottaa käyttöön eri hoitojen jälkeen. Usein esim. kasvohoidon jälkeen olisi kiva saada myös kotiin jokin ihonhoitotuote mukaan. On myös yrityksen kannalta järkevää ottaa myyntiin sellaisia tuotteita, jotka erottuvat joukosta eivätkä ole joka kaupassa myytävänä. Tietysti tuotteiden laatu on myös tärkeää, koska silloin useammat asiakkaat pitävät niistä ja ne tulevat käyttöön.

Johanna’spaassa on suurimmaksi osaksi käytössä anna lotan pron tuotteita. Anna lotan pro oli minulle aivan uusi ihonhoitotuotemerkki. Täällä olen päässyt tutustumaan tuotteisiin mm. katalogin avulla (jossa on paljon tietoa anna lotan pron tuotteista), sekä lisäksi Johanna on kertonut minulle muutamista tuotteista. Anna lotan pron tuotteet vaikuttavat mielestäni monipuolisilta (jokaisen iholle varmasti löytyy sopivat tuotteet), hyvä laatuisilta, sekä riittoisilta. Johannalla on myös hoidoissa mukana anna lotan pron tuotteita. 

Anna lotan pron tuotteita on mm. kuorintaan ja syväpuhdistukseen, kosteutukseen, auringolta suojautumiseen, yöhoitoon, silmänympärys- ja kaulahoitoon, paikallishoitoon sekä vartalonhoitoon. Anna lotan prolla on myös monia erilaisia kasvovesiä: Propical toner (rasvaiselle ongelmaiholle, herkälle sekaiholle), Milky toner (herkälle sekaiholle, normaali ja kuiva iho, rasvainen ja ongelmaiho), Moisture splash sekä Brightening toner (sopivat kaikille ihotyypeille). Johanna’spaassa myytävänä on kaikkia edellä mainittuja kasvovesiä. Anna lotan prolla on myös erilaisia seerumeita, kuten First of all. First of all seerumi tukee ihon kosteutta ja antaa erinomaisen pohjan mille vain hoitotuotteelle. Olisi todella paljon erilaisia anna lotan pron tuotteita joista voisi tässä kertoa, mutta kannattaa tulla Johanna’spaahan katsomaan lisää, että mitkä tuotteet sopisivat juuri sinulle. 

-Janette 15.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Ensimmäinen kesätyöviikkoni

Nyt on ensimmäisen kesätyöni ensimmäinen viikko takana!

Tästä viikosta on jäänyt hyvä ja positiivinen fiilis. Olen päässyt kokeilemaan paljon uusia asioita ja pikkuhiljaa kehittymään niissä. Asiakastyöstä olen oppinut viikon aikana sen, että asenne ratkaisee paljon millaisen vaikutelman annan itsestäni ja yrityksestä sekä lisäksi asiakaspalvelu on tärkeä osa yritystä. Jos yrityksessä on hyvä asiakaspalvelu, niin sinne tekisi mieli mennä uudestaan, mutta jos yrityksessä on huono asiakaspalvelu, silloin ainakin itse valitsisin mielummin paikan, jossa on hyvä asiakaspalvelu.

Yrittäjyydestä olen tämän viikon aikana oppinut mm. sen, että on monia yrityksiä jotka tarjoavat samoja palveluja, joten on erotuttava jollain tavalla joukosta. Yrittäjän pitää markkinoida itseään ja pysyä ns. näkyvillä.

Itsestäni olen oppinut sen, että osaan kyllä tehdä paljon eri juttuja, kunhan vain uskallan aloittaa. Olen saanut myös lisää rohkeutta kokeilla asioita, joita en ole ennen tehnyt.

Haluni kauneudenhoitoalaa kohtaan on vahvistunut, sillä voisin kuvitella itseni vielä joskus kauneudenhoitoalan yrittäjänä ja haluan olla asiakaspalvelu työssä, koska silloin saan kohdata uusia ihmisiä sekä mahdollisesti tuoda heille hyvää mieltä. 🙂

-Janette 11.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Asiakaspalvelijana työskentely

En ole ollut pitkää vielä asiakaspalvelutyössä, mutta olen huomannut, että hyvä asiakaspalvelu on tärkeää. Itse asiakaspalvelijana pyrin tuomaan positiivisen vaikutelman minusta, jolloin asiakkaalla olisi mahdollisimman mukava olla. Hyvä asiakaspalvelija tervehtii, hymyilee, on kohtelias ja sopivan rennolla asenteella, eikä kiirehdi turhaa. Olen huomannut, että Johanna varaa hyvin jokaiselle asiakkaalle aikaa, ja kohtelee jokaista asiakasta yksilönä, sillä jokainen ihminen on erilainen. Johanna suunnittelee myös hyvin aikataulut ja pyrkii valmistelemaan ennen asiakkaan tuloa hoitoihin tarvittavat välineet yms. jolloin ei tulisi kiire. 

Eilen oli kaksi asiakasta ja tänään on ollut jo kolme, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään. Mielestäni on ihanaa, että asiakkaat haluavat antaa mahdollisuuden myös minulle työskennellä heidän kanssaan ja samalla voin oppia uutta sekä nähdä millaista asiakaspalvelijan työ on oikeasti. Huomasin, että asiakaspalvelu oli jo aika paljon rennompaa, kuin eilen, eikä jännittänyt enää juuri ollenkaan kohdata uusia asiakkaita.

-Janette 8.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Odotuksia kesätöiltä

Hei!

Pääsin Johanna’spahan kahdeksi viikoksi kesätöihin. Kesätöiltä odotan lisää uusia kokemuksia, uusien asioiden oppimista ja erilaisia asiakaspalvelu tehtäviä. En ole ennen ollut ”virallisessa” kesätyössä, mutta olen ollut työelämään tutustumisessa 9-luokalla paikassa, jossa oli asiakaspalvelua jonkin verran. Pidän uusien ihmisten kohtaamisesta, joten asiakaspalvelu on mielestäni kivaa. 

Odotan, että pääsen Johanna’spassa tekemään monipuolista työtä, ja tätä kautta myös oppimaan uutta. Innolla odotan, mitä nämä kaksi viikkoa täällä tuovat tullessaan! 🙂

-Janette 7.6.2021