Kesätyö-blogi

Johanna´Spaassa työskentelee kesällä 2021 kaksi innokasta nuorta. Olen itse päässyt mukaan työelämään turvallisesti kaupungin kesätyön kautta aikoinaan vuonna 2005 ja sen vuoksi halusin tarjota kahdelle nuorelle mahdollisuuden tutustua turvallisesti työelämään. Janette työskentelee arkisin 7.-18.6. ja Linda 21.6.-10.7. (3-4 päivää/vk).

Molemmat nuoret kirjoittavat osana kesätyötä blogia, jonka löydät alta. Blogi on täysin muokkaamaton teksti, jonka kesätyöntekijä on itse kirjoittanut. Osassa on valmis aihe, osassa työntekijä itse miettinyt aiheen.

Blogin päivitys loppui 7.7.2021 ja blogi säilyy kotisivuilla toistaiseksi.

_______________________________________________________________________________________

Yrittäjän kokemus nuorista kesätyöntekijöistä

Minulla on ollut ilo toimia esimiehenä ja oppaana työelämään kahdelle hienolle nuorelle naiselle. Tiesin jo rekrytointi vaiheessa, että Janette ja Linda omaavat hyvin erilaiset vahvuudet. Pyrin hyödyntämään molempien vahvuuksia sekä tekemään kesätyöstä molemmille mielekkään ja opettavaisen kokemuksen.

Kokemuksena kesätyösetelillä nuoren työllistäminen oli hieno ja voin lämpimästi suositella yrityksille tätä tapaa avata nuorille työelämää. Jokainen työelämäkokemus on erittäin tärkeä nuorelle ja antavat pohjan tulevaisuuteen. On myös työpaikan vastuu, että kokemus on hyvä ja kannustava nuorelle. Nuorissa on työelämän tulevaisuus ja ensimmäinen kokemus on todella tärkeä. Itsellä vieläkin mielessä, kun pääsin kaupungin kesätyöpaikan kautta tekemään ensimmäistä kesätyötä vuonna 2004 Riistaveden palvelukeskuksessa. Se on antanut pohjan omalle hoitajan uralle ja halusin nyt tarjota kahdelle nuorelle pohjan, jolle alkaa kasvattamaan tulevaisuutta.

Toivon, että Kesätyö- blogi innostaisi yrittäjiä tarjoamaan töitä nuorille. Vielä ei ole tällekään kesälle liian myöhäistä. Kuopiossa kesätyöseteli on mahdollista hyödyntää elokuun loppuun asti. Kerron mielelläni lisää asiasta, jos olet yrittäjänä kiinnostunut tästä.

On muistettava, että nuoren ei tarvitse kyetä yrittäjän työtehtäviin vaan tehtäviä kannattaa pohtia nuorelle yksilöitynä. Janette teki manikyyrien lisäksi mm. siivousta ja somemarkkinointia, kun Linda taas teki pääasiassa valokuvausta sekä kirjallisia tehtäviä. Jatkan mielelläni yhteistyötä molempien nuorien kanssa vielä tulevaisuudessa. Lisäksi ehdottomasti aion ensi vuonna myös ainakin yhden nuoren palkata kesätöihin, mikäli Kuopiossa kesätyösetelitoiminta jatkuu.

Kiitos Janette ja Linda, että olitte osa Johanna´Spaan toimintaa. Ja kiitos blogin lukijoille, toivottavasti blogi oli mielenkiintoinen. Blogi pysyy toistaiseksi kotisivuille luettavissa.

  • Johanna 7.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Kuva: Linda

Ensimmäinen kesätyökokemukseni

Nyt on kaksi viikkoa kesätöitä Johanna’Spaassa takana! Aika on kulunut nopeasti mukavien työtehtävien parissa. Olen päässyt tekemään juuri niitä asioita, mitä odotinkin ja, mistä pidän ja paljon uusiakin juttuja. 

Joka päivä on ollut paljon valokuvaus hommia, mikä on tosi kiva juttu, sillä tykkään valokuvaamisesta tosi paljon. Olen ottanut luonnossa paljon tuotekuvia ja päässyt myös valokuvaamaan asiakasta, kun Johanna teki tälle jalkahoitoa. Vähän jännitti aluksi, koska en ennen ollut juurikaan kuvannut ihmisiä. Se oli mukava uusi kokemus ja samalla pääsin vähän näkemään, miten jalkahoitoa tehdään. Uusi juttu on ollut myös hoitolan tilojen valokuvaaminen ja sisustaminen. Tykkäsin myös yllättävän paljon siivous tehtävistä. Ehkä siksi, että pääsi heti näkemään työnsä tuloksen ja esimerkiksi ikkunoiden pesu oli superkivaa. Työilmapiiri täällä on ollut todella hyvä. Johanna on mukava työkaveri ja hän on keksinyt minulle mukavia tehtäviä. Kaikki on ollut tosi selkeää, eikä ongelmia ole juuri ollut. 

Olen oppinut paljon myöskin yrittäjyydestä, että se voi olla joskus aika epäsäännöllistä ja kiireistä sekä, että hyvä asiakaspalvelu on erittäin tärkeää. Myös asiakkaan näkökulma hoitolan siisteyteen ja visuaalisuuten on huomioitava. Olen oppinut, mikä inventaario on ja, miten se tehdään. Miten välineitä, joita käytetään hoidoissa, puhdistetaan. Miten ja missä, tulee parhaita tuotekuvia. 

Kesätyö Johanna’Spaassa on ollut mahtava kokemus ja paras mahdollinen ensimmäinen kesätyö. Kiitos Johannalle, että hän on antanut nuorille mahdollisuuden kesätöihin. 

-Linda 7.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Johanna’Spaan esittely minun silmin

Olen pian työskennellyt Johanna’Spaassa yhteensä kaksi viikkoa ja omien havaintojeni mukaan Johanna’Spa on loistava ja lämminhenkinen hemmottelu- ja hyvinvointihoitola. Johanna’Spaassa asiakkaan tyytyväisyys on tärkeintä. Johanna on loistava asiakaspalvelija ja todella taitava työssään.

Palvelut ovat monipuoliset ja minusta on hieno idea, että kosmetologin ja sairaanhoitajan palvelut on yhdistetty. Johanna’Spaan kosmetologin palvelut ovat laajakirjoiset: kasvo-, jalka-, ja käsihoitoja, hemmotteluhierontoja, ripsi- ja kulmapalveluita, spa-hemmottelupaketteja, candying… Myös sairaanhoitajan palvelut ovat monipuolisia: Muistitutkimus, terveystarkastus, elämäntapaohjaus, korvahuuhtelu, luomen poisto, haavanhoito…

Johanna’Spaan hoidoissa käytetään mm. loistavia Anna Lotan Pron kasvohoitotuotteita ja Footlogix-jalkahoitotuotteita. Olen tutustunut useisiin tuotteisiin ja molemmilla on monipuolinen valikoima, joista löytyy varmasti jokaisella sopivat tuotteet. Näitä tuotteita on myös myynnissä kotiin. 

Minulle jäi Johanna’Spaan kotisivuista ja sosiaalisista medioista positiivinen vaikutelma. Jäi vaikutelma, että kaikki ovat tervetulleita hoitolaan sellaisena kuin ovat. Hienoa myös, miten esimerkiksi ikääntyneet ja sairaat on huomioitu. 

On tärkeää ja hienoa, miten myös ekologisuus on huomioitu hoitolan toiminnassa. Kokonaisuudessaan Johanna’Spa on loistava, monipuolinen ja lämminhenkinen hoitola, johon kaikki ovat tervetulleita. 

-Linda 5.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Näkökulmani yrittäjyyteen 

Mielestäni yrittäjyys on todella hieno juttu. On hienoa, miten yrittäjyyden kautta voi päästä toteuttamaan omia unelmia ja myös työllistämään itsensä. Suvussani on monia yrittäjiä ja on ollut hienoa seurata heidän polkujaan yrittäjinä. Täällä Johanna’Spassa työskennellessäni olen oppinut paljon yrittäjyydestä. Näistä tiedoista ja taidoista tulee olemaan minulle varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa ja kun joskus ehkä haluan perustaa oman yrityksen. Yrittäjyys on mielestäni myös rohkeaa, koska siihen varmasti liittyy riskejä ja paljon vastuuta. Kaiken kaikkiaan yrittäjyys on tosi hyvä juttu. 

-Linda 2.7.2021

_______________________________________________________________________________________

Footlogix-tuotteet

Johanna’Spassa on käytössä Footlogix jalkahoitotuotteita. Footlogix-tuotteet perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja ne on kehitetty yhteistyössä lääketeollisuuden, jalkojenhoidon ammattilaisen ja asiakkaiden kanssa. Footlogixilla on monipuolinen valikoima, josta löytyy tuotteita kaikenlaisille jaloille ja ihotyypeille. Tuotteet sopivat myös diabeetikoille. 

Footlogix-vaahtovoiteet ovat kevyitä, läpäisevät kosteutta eivätkä jätä rasvaista jälkeä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeavaikutteisia: tulokset ovat nähtävissä jo 24 tunnin sisällä. Tuotteissa käytetään Dermal Infusion teknologiaa, jonka ansiosta aktiiviset ainesosat imeytyvät syvälle ihoon sekä iho kosteutuu kunnolla ja palautuu normaaliin tilaan. 

Footlogix-valikoimasta löytyy tehokkaita kosteuttavia voiteita, erikoistuotteita mm. kylmille jaloille, hikoileville jaloille ja väsyneille jaloille. Löytyy antimikrobisia tuotteita sekä perushoitotuotteita (jalkakylpy, jalkakuorinta, hierontavoide, jalkaviila), joita käytetään jalkahoidoissa. 

-Linda 30.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Ensimmäinen kesätyöviikkoni

Ensimmäinen kesätyöviikkoni on nyt takana!

Kuluneesta viikosta on jäänyt minulle tosi hyvät fiilikset. Työskentely Johanna’Spassa on ollut todella mukavaa ja inspiroivaa. Aina aamulla olen herännyt iloisin mielin tietäen, että pääsen oppimaan kaikkea uutta ihanaa töissä.

Olen oppinut jo nyt paljon siitä, millaista yrityksen pyörittäminen on. Olen oppinut, että yrityksessä asiakaspalvelu on erittäin tärkeää ja että hoitotilojen visuaalisuudella on merkitystä. Tällä viikolla opin myös tekemään inventaarion ja, miten hoitolaa pidetään puhtaana.

On ollut ihanaa päästä valokuvaamaan luonnossa. Mukavasti sattui myös alkuviikolle aurinkoiset hellesäät. Uusien kuvakulmien ja -taustojen sekä kuvauspaikkojen keksiminen on ollut hauskaa.

Kaiken kaikkiaan todella mukava ja positiivinen viikko. Paljon olen oppinut, paljon uusia kokemuksia ja paljon kivoja juttuja vielä tulossa!

-Linda 24.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Odotuksia kesätöiltä

Pääsin Johanna’Spahan kesätöihin yhteensä 10 päiväksi. Kesätöiltä odotan, että opin paljon uusia asioita yritystoiminnasta ja saan kokemuksia työelämästä. Odotan myös, että pääsen käyttämään omia taitojani mm. valokuvaamisessa. On mukavaa nähdä, miten yritystä pyöritetään, sillä haaveenani on joskus perustaa oma yritys. 

Tämä on ensimmäinen ”oikea” kesätyöni ja olen iloinen, että saan työskennellä juuri Johanna’Spassa. Odotan innolla, mitä työskentely täällä tuo tullessaan. 

Linda 21.6.2021

Kuva: Janette

_______________________________________________________________________________________

Johanna’Spaassa kesätyöntekijänä

Olen ollut kaksi viikkoa nyt Johanna’Spaassa kesätöissä. Paljon olen jo päässyt oppimaan uutta ja nähdä millaista yrittäjyys on. Tekemistä on hyvin riittänyt joka päivälle, ja yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Eli tylsiä hetkiä ei ole ollut! Olen saanut tehdä asiakkaille mm. parafiinihoitoja sekä manikyyrejä. 

Johanna’Spaassa työskennellessä olen joka päivä saanut olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Jännitti aluksi tehdä manikyyrejä aivan uusille ihmisille, mutta nyt se tuntuu jo ihan normaalilta.  Ensimmäisellä viikolla piti paljon enemmän miettiä, että mitä teen mitenkin, mutta nyt toisella viikolla alkoi työssä jo olla tiettyjä rutiineja. Johanna on antanut minun päättää myös itse mitä teen milläkin tavalla, mutta olen saanut hyviä vinkkejä häneltä työntekoon. Työilmapiiri Johanna’Spaassa on ollut todella hyvä, sillä täällä töissä oleminen on tuntunut rennolta ja mukavalta. Työilmapiiri on mielestäni todella tärkeä osa työpaikkaa. Asiakkaille välittyy aika helposti se, että miten asiakaspalvelija tulee muiden ihmisten kanssa toimeen.  

Kaikkien asiakkaiden kanssa on riittänyt hyvin juttua ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Itsekin olen ollut tyytyväinen, vaikka vielä kehitettävää on. Johannalle iso kiitos siitä, että hän halusi ottaa yritykseensä kesätyöntekijöitä. Lisäksi haluan kiittää asiakkaita, jotka ovat antaneet minulle mahdollisuuden päästä työskentelemään heidän kanssaan ja samalla olen voinut kehittyä. 🙂 

-Janette 18.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Uusia kokemuksia asiakkaiden kanssa

Eilen pääsin yhdelle asiakkaalle taiteilemaan värikkäät kesäkynnet. Lisäksi sain eilen myös ensimmäisen oman asiakkaan, jolle pääsin tekemään manikyyrin. Itsenäisesti työskentely oli minulle mukavampaa, sillä sain paremman työasennon itselleni, kun tein manikyyriä. Normaalisti teemme niin, että Johannalla oli esimerkiksi jalkahoidossa asiakas samaan aikaan, kun minä teen manikyyriä, jolloin pitää tietysti miettiä molempien kannalta mahdollisimman hyvä työasento. 

Asiakas antoi minulle vapaat kädet manikyyrin lakkaukseen, joten sain itse päättää mitä värejä laitan mihinkin kynsiin. Lopulta olikin yllättävän vaikea päättää, että millaiset kynnet tekisin hänelle. Päätin, että lähden vain rohkeasti kokeilemaan eri värejä, jotka asiakas oli aluksi valinnut. Välillä varmistin häneltä, että käykö hänen mielestään tietyt värit tiettyihin kynsiin. Asiakas oli myös ottanut mukaan hänen omia kynsitarrojaan, joita pääsin laittamaan hänelle. 

Ihanaa oli päästä työskentelemään ensimmäisen kerran kokonaan itsenäisesti asiakkaan kanssa. Asiakas oli tyytyväinen ja itse koin onnistuneeni manikyyrin teossa. Päivä oli minulle opettavainen! 

-Janette 17.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Hemmotteluhoitolan tuotteet 

Hemmotteluhoitolaan kuuluu mielestäni se, että siellä myydään monipuolisesti tuotteita, joita voi ottaa käyttöön eri hoitojen jälkeen. Usein esim. kasvohoidon jälkeen olisi kiva saada myös kotiin jokin ihonhoitotuote mukaan. On myös yrityksen kannalta järkevää ottaa myyntiin sellaisia tuotteita, jotka erottuvat joukosta eivätkä ole joka kaupassa myytävänä. Tietysti tuotteiden laatu on myös tärkeää, koska silloin useammat asiakkaat pitävät niistä ja ne tulevat käyttöön.

Johanna’spaassa on suurimmaksi osaksi käytössä anna lotan pron tuotteita. Anna lotan pro oli minulle aivan uusi ihonhoitotuotemerkki. Täällä olen päässyt tutustumaan tuotteisiin mm. katalogin avulla (jossa on paljon tietoa anna lotan pron tuotteista), sekä lisäksi Johanna on kertonut minulle muutamista tuotteista. Anna lotan pron tuotteet vaikuttavat mielestäni monipuolisilta (jokaisen iholle varmasti löytyy sopivat tuotteet), hyvä laatuisilta, sekä riittoisilta. Johannalla on myös hoidoissa mukana anna lotan pron tuotteita. 

Anna lotan pron tuotteita on mm. kuorintaan ja syväpuhdistukseen, kosteutukseen, auringolta suojautumiseen, yöhoitoon, silmänympärys- ja kaulahoitoon, paikallishoitoon sekä vartalonhoitoon. Anna lotan prolla on myös monia erilaisia kasvovesiä: Propical toner (rasvaiselle ongelmaiholle, herkälle sekaiholle), Milky toner (herkälle sekaiholle, normaali ja kuiva iho, rasvainen ja ongelmaiho), Moisture splash sekä Brightening toner (sopivat kaikille ihotyypeille). Johanna’spaassa myytävänä on kaikkia edellä mainittuja kasvovesiä. Anna lotan prolla on myös erilaisia seerumeita, kuten First of all. First of all seerumi tukee ihon kosteutta ja antaa erinomaisen pohjan mille vain hoitotuotteelle. Olisi todella paljon erilaisia anna lotan pron tuotteita joista voisi tässä kertoa, mutta kannattaa tulla Johanna’spaahan katsomaan lisää, että mitkä tuotteet sopisivat juuri sinulle. 

-Janette 15.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Ensimmäinen kesätyöviikkoni

Nyt on ensimmäisen kesätyöni ensimmäinen viikko takana!

Tästä viikosta on jäänyt hyvä ja positiivinen fiilis. Olen päässyt kokeilemaan paljon uusia asioita ja pikkuhiljaa kehittymään niissä. Asiakastyöstä olen oppinut viikon aikana sen, että asenne ratkaisee paljon millaisen vaikutelman annan itsestäni ja yrityksestä sekä lisäksi asiakaspalvelu on tärkeä osa yritystä. Jos yrityksessä on hyvä asiakaspalvelu, niin sinne tekisi mieli mennä uudestaan, mutta jos yrityksessä on huono asiakaspalvelu, silloin ainakin itse valitsisin mielummin paikan, jossa on hyvä asiakaspalvelu.

Yrittäjyydestä olen tämän viikon aikana oppinut mm. sen, että on monia yrityksiä jotka tarjoavat samoja palveluja, joten on erotuttava jollain tavalla joukosta. Yrittäjän pitää markkinoida itseään ja pysyä ns. näkyvillä.

Itsestäni olen oppinut sen, että osaan kyllä tehdä paljon eri juttuja, kunhan vain uskallan aloittaa. Olen saanut myös lisää rohkeutta kokeilla asioita, joita en ole ennen tehnyt.

Haluni kauneudenhoitoalaa kohtaan on vahvistunut, sillä voisin kuvitella itseni vielä joskus kauneudenhoitoalan yrittäjänä ja haluan olla asiakaspalvelu työssä, koska silloin saan kohdata uusia ihmisiä sekä mahdollisesti tuoda heille hyvää mieltä. 🙂

-Janette 11.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Asiakaspalvelijana työskentely

En ole ollut pitkää vielä asiakaspalvelutyössä, mutta olen huomannut, että hyvä asiakaspalvelu on tärkeää. Itse asiakaspalvelijana pyrin tuomaan positiivisen vaikutelman minusta, jolloin asiakkaalla olisi mahdollisimman mukava olla. Hyvä asiakaspalvelija tervehtii, hymyilee, on kohtelias ja sopivan rennolla asenteella, eikä kiirehdi turhaa. Olen huomannut, että Johanna varaa hyvin jokaiselle asiakkaalle aikaa, ja kohtelee jokaista asiakasta yksilönä, sillä jokainen ihminen on erilainen. Johanna suunnittelee myös hyvin aikataulut ja pyrkii valmistelemaan ennen asiakkaan tuloa hoitoihin tarvittavat välineet yms. jolloin ei tulisi kiire. 

Eilen oli kaksi asiakasta ja tänään on ollut jo kolme, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään. Mielestäni on ihanaa, että asiakkaat haluavat antaa mahdollisuuden myös minulle työskennellä heidän kanssaan ja samalla voin oppia uutta sekä nähdä millaista asiakaspalvelijan työ on oikeasti. Huomasin, että asiakaspalvelu oli jo aika paljon rennompaa, kuin eilen, eikä jännittänyt enää juuri ollenkaan kohdata uusia asiakkaita.

-Janette 8.6.2021

_______________________________________________________________________________________

Odotuksia kesätöiltä

Hei!

Pääsin Johanna’spahan kahdeksi viikoksi kesätöihin. Kesätöiltä odotan lisää uusia kokemuksia, uusien asioiden oppimista ja erilaisia asiakaspalvelu tehtäviä. En ole ennen ollut ”virallisessa” kesätyössä, mutta olen ollut työelämään tutustumisessa 9-luokalla paikassa, jossa oli asiakaspalvelua jonkin verran. Pidän uusien ihmisten kohtaamisesta, joten asiakaspalvelu on mielestäni kivaa. 

Odotan, että pääsen Johanna’spassa tekemään monipuolista työtä, ja tätä kautta myös oppimaan uutta. Innolla odotan, mitä nämä kaksi viikkoa täällä tuovat tullessaan! 🙂

-Janette 7.6.2021